Basa Walanda: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (Éropah using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
 
== Klasifikasi ==
Basa Walanda lan uga basa Inggris sarta basa Jerman, kalebu minangka bagéan saka kulawarga basa [[basa Jermanik Kulon|Jermanik Kulon]] kang gedhé. Nanging jroning kulawarga basa iki, basa Walanda sacara rélatif bisa dianggep cilik. Sifat khas basa Walanda yaikuya iku dhasaré. Basa Walanda adhedhasar basa Frankia Hilir.
 
Biyèn, nalika suku-suku Jerman teka manggon ing sungapan [[Kali Rhein]], [[Kali Maas]] lan [[Kali Schelde]], kaum Frankia yaikuya iku kang paling dominan lan pengaruhé paling gedhé kanggo tuwuhing basa Walanda ing tembé mburi tinimbang suku-suku kang isih cedhak perkerabatané kayadéné suku Frisia lan Saxon kang luwih akèh urip ing pesisir wektu semana, utamané manggon ing sisih wétan [[Kali IJssel]].
Amarga saka iku kakerabatan antara basa Walanda lan basa Jerman cedhak banget. Bebarengan karo basa Jerman Hulu (basa Jerman baku) lan basa Jerman Hilir, kang ora adhedhasa basa Frankia, basa Walanda kalebu apa kang disebut kulawarga basa Jermanik Kulon-Kontinental. Kulawarga iki minangka cawang saka basa Jermanik lan basa Jermanik dhéwé minangka cawang saka [[basa Indo-Éropah]].
<!--
Nanging nyatané saiki ditemokaké ukara-ukara kang luwih tuwa manèh.
 
Banjur karya [[sastra]] pisanan kang ana yaikuya iku [[Karel ende Elegast]], sawisé iku basa Walanda tansaya akèh tinulis.
<!--
== Distribusi ==
18.000

besutan