Kanker: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB
c (→‎Pranala Jaba: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|hu}} (3) using AWB (10903))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB)
* nyerang [[jaringan (biologi)|jaringan biologis]] wonten ing caketipun.
* pindhah ing [[jaringan]] [[sarira]] sanés lumantar sirkulasi rah utawi [[sistem limfatik]], dipun wastani [[metastasis]].
Tiga sipat ganas menika ingkang bentenaken kanker saking [[tumor]] jinak.saged mbentuk tumor, wonten ugi ingkang mboten , kadasta [[leukimia]].<ref name="internet 1">{{id}}[http://www.mediasehat.com/utama07.php Pangertosan Kanker] (dipun unduh 01 November 2012) </ref>
== Bentenipun tumor kaliyan kanker ==
Béntenipun tumor kaliyan kanker inggih menika:
Tumor kaperang dados kalih inggih menika tumor ganas kaliyan tumor jinak. Tumor jinak namung gesang saha wujudipun éwah ageng, boten sanget bahaya, saha boten nyebar ing [[jaringan]]. Menawi tumor ganas inggih menika kanker ingkang gesang kathi cepet, boten terkendali saha ngrusak jaringan sanésipun.<ref name="internet 2">{{id}}[http://www.cancerhelps.com/kanker.htm Bentenipun tumor kaliyan kanker](dipun unduh 01 November 2012) </ref>
==Jinis Kanker==
*[[Karsinoma]] yaikuya iku kanker kang urip lan nyebar ing [[sel epitel]]
*[[Sarkoma]] yaikuya iku kanker kang urip lan nyebar ing [[jaringan panunjang]] kayata ing [[payudara]]
*[[Leukemia]] yaikuya iku kanker kang urip lan nyerang jaringan kang ngasilaken getih.
*[[Limfoma]] yaikuya iku kanker kang nyerang jaringan limpa.
 
== Panyebab Kanker ==
Stres, nyebabaken ganggguan kaseimbangan seluler sarira.
===Radikal bebas===
Radikal bebas inggih menika atom, gugus atom, utawi molekul ingkang kagungan electron bebas kang mboten pasangan ing bundheran sekitaripun.<ref name="internet 3">{{id}}[http://www.cancerhelps.com/penyebab-kanker.htm Panyebab Kanker] (dipun unduh 01 November 2012) </ref>
 
==Cathethan Suku==
<!--*{{wikicitiespar|cancer|cancer|Cancer Help Infosite}}-->
 
[[Kategori:Onkologi]]
 
[[Kategori:Penyakit]]
 
[[Kategori:Kanker]]
 
[[kategori:onkologi]]
[[kategori:penyakit]]
[[kategori:kanker]]
18.000

besutan