Sistem Pétungan Internasional: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (6) using AWB
c (→‎Unit-unit liya: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|bg}} (3) using AWB (10903))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (6) using AWB)
'''Sistem Pétungan Internasional''' (jeneng asli jroning [[basa Prancis]]: '''''S'''ystème '''I'''nternational d'Unités'' utawa '''SI''') iku sistem pétungan ''satuan'' utawa ukuran sing paling umum dipigunakaké. Sadurungé sistem iki nganggo sistem MKS, yaikuya iku dawa ([[mèter]]), bobot ([[kilogram]]), lan wektu ([[dhetik]]/sekon). Sistem SI iki sacara resmi dipigunakaké ing kabèh [[Dhapftar negara|negara ing donya]] kajaba [[Amérika Sarékat]] (sing migunakaké [[Sistem Imperial]]
 
== Petungan SI ==
* [[Candela]] kanggo ngukur [[cahya]] ('''cd''', J)
 
Rong petungan tanpa dimensi yaikuya iku [[radian]] ('''rad''') lan [[steradian]] ('''sr''').
 
== Unit-unit liya ==
Unit-unit liya kang bisa dijabarake saka kombinasi unit-unit dhasar:
* [[Newton]], yaikuya iku kg.m/s<sup>2</sup>.
* Petungan [[kacepetan]] yaikuya iku meter/sekon (m/s)
* Petungan [[jembar|amba]] utawa [[jembar]] yaikuya iku m<sup>2</sup>
* Pétungan [[isi]] yaikuya iku m<sup>3</sup>
 
{{stub}}
 
[[Kategori:Pétungan|*]]
 
 
{{stub}}
18.000

besutan