Wrocław: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎Sajarah: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎Sajarah: éjaan using AWB)
== Sajarah ==
[[Gambar:Wratislauia Breßlaw Breslau 17.Jh.jpg|thumb|left|300px|Breslau ing Abad kaping 17]]
Kutha iki nduwé sajarah dawa lan dikuwasani nagara sing béda-béda. Saka taun [[1919]]–[[1945]] Wrocław iku dadi kutha krajannékrajané provinsi Prusia, [[provinsi Niederschlesien]].
 
Ing pungkasané [[Perang Donya II]], kutha iki dibedhah déning [[Tentara Abang]] [[Uni Sovyet|Uni Sovyèt]] lan sawisé taun 1945 diserahaké marang Polandia, dadi kompènsasi tlatah Polandia ing sisih wétan sing dicaplok Uni Sovyèt ([[Belarus]] lan [[Ukraina]]). Padunung Jerman ing kutha iki padha diusir kabèh, sanadyan sawisé iku isih ana wong Jerman manggon ing kutha iki. Kutha iki banjur dileboni wong-wong saka Polandia, utamané saka kutha [[Lwów]] sing dicaplok Uni Sovyèt.
63.098

besutan