Bupati: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: kabupaten → kabupatèn (3), Kabupaten → Kabupatèn (3) using AWB
c (→‎Uga pirsani: éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: kabupaten → kabupatèn (3), Kabupaten → Kabupatèn (3) using AWB)
'''Bupati''' iku pamimpin [[kabupatenkabupatèn]]. Tembung "bupati" iki saka [[basa Sansekerta]]: ''bhûpati'', "raja dunya"). Pilungguhan Bupati sejajar karo [[Walikutha]]. Kanggo nglakokaké pamarèntahan, bupati nduwe jejibahan lan wewenang mimpin giyaran kabupatèn miturut kawicaksanan sing wis kukuhaké bareng karo [[DPRD]] KabupatenKabupatèn.<br>
Sadurungé taun [[1945]] kalungguhan bupati iki mung ing pulo [[Jawa]], [[Madura]] lan sawetara [[Bali]]. Sabubaré taun 1945 digunaake neng kabeh kabupatenkabupatèn sa-[[Indonesia]].
 
==Pamilihan==
Bupati dipilih bareng karo pasangane (wakil bupati) sepaket lan langsung dipilih dening rakyat sekabupatensekabupatèn. Jabatan bupati iki jabatan politis merga diusulake [[partai politik]] lan ora klebu [[pegawai negeri sipil]].
 
==Uga pirsani==
* [[KabupatenKabupatèn]]
* [[Kutha]]
* [[Daftar KabupatenKabupatèn lan Kota Indonesia]]
 
{{rintisan}}
18.000

besutan