Salat sunat: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (Bot: Migrating 5 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q3177687 (translate me))
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
'''Shalat Sunnat''' utawa shalat nawafil (jamak:nafilah) iku [[shalat]] sing dianjuraké supaya diayahi nanging ora wajib saéngga ora dosa yèn ditinggalaké. Shalat sunnat miturut hukum dumadi saka rong golongan yakuwi:
* Muakkad, yaikuya iku shalat sunnat sing dianjuraké kanthi panekanan sing kuwat (nyedhaki wajib), kayata shalat dina riyaya, shalat sunnat witir lan shalat sunnat thawaf.
* Ghairu Muakkad, yaikuya iku shalat sunnat sing dianjuraké tanpa panekanan sing kuwat, kayata shalat sunnat Rawatib lan shalat sunnat sing sifaté insidentil (gumantung wektu lan kahanan, kayata shalat kusuf/khusuf mung diayahi nalika ana grahana).
 
== Pamérangan miturut pelaksanaan ==
18.000

besutan