Sulawesi Kidul-wétan: Béda antara owahan

20 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
| ---
|-
| [[IbukuthaKutha krajan]]:
| [[Kutha Kendari]]
|-
|}
 
'''Provinsi Sulawesi Kidul-wétan''' ([[basa Indonésia]]: '''Provinsi Sulawesi Tenggara'''), iku katata jroning 10 [[kabupatèn]] lan 2 kutha. [[IbukuthaKutha krajan]]né ya iku [[Kutha Kendhari]]. Provinsi '''Sulawesi Kidul-wétan''' dumunung ing di Jazirah Kidul-wétan Pulo [[Sulawesi]], sacara geografis dumunung ing pérangan kidul garis [[khatulistiwa]] ing antara 02°45' - 06°15' [[Lintang Kidul]] lan 120°45' - 124°30' [[Bujur Wétan]] sarta nduwèni wewengkon dharatan sing jembaré 38.140 km² (3.814.000 ha) lan tlatah banyu ([[segara]]) sing jembaré 110.000 km² (11.000.000 ha).
Sulawesi Kidul-wétan wiwitané arupa salah siji kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul Kidul-wétan kanthi [[Kutha Bau-Bau]] minangka ibukuthakutha krajan kabupatèn. Sulawesi Kidul-wétan ditetepaké dadi Dhaérah Otonom miturut Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Wiwitané nung dumadi saka 4 (papat) [[kabupatèn]], ya iku: [[Kutha Kendhari|Kabupatèn Kendari]], [[Kabupatèn Kolaka]], [[Kabupatèn Muna]] lan [[Kabupatèn Buton]] kanthi [[Kutha Bau-Bau|Bau-bau]] minangka [[ibukuthakutha krajan]] [[provinsi]]. Nanging, sabanjuré [[Kendari]] dadi ibukuthakutha krajan Provinsi iki. Sawisé pamekaran, Sulawesi Kidul-wétan nduwèni 10 kabupatèn lan 2 kutha.
 
== Dhaérah Tingkat II ==
63.227

besutan