Kaisar Tianqi: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (6) using AWB
c (Bot: Migrating 19 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q10066 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (6) using AWB)
[[Gambar:明熹宗.jpg|thumb|250px|Kaisar Tianqi.]]
'''Kaisar Tianqi''' ([[Hanzi]]: 天啟, {{lahirmati||23|12|1605||30|9|1627}}) yaikuya iku kaisar ka-15 saka [[Dinasti Ming]] kang mrentah saka taun [[1620]] nganti tekan taun 1627.<ref name="tianqi"/><ref name="kaisar">{{id}}[http://m-search.jp/ms/n_news.cgi?MoN=g&UoN=wapedia.mobi%2Fid%2FKaisar_Tianqi m-search.jp]</ref> Tianqi lair karo jeneng '''Zhu Youxiao''' (朱由校), yaikuya iku anak pisanan saka [[Kaisar Taichang]].<ref name="kaisar"/> Dheweke dadi kaisar nalika umure nembe 15 taun sawise bapake mangkat nalika taun 1620.<ref name="kaisar"/>
== Pamrntahan ==
Tianqi yaikuya iku kaisar kang males lan sering nglalekake tugase dadi kepala negara.<ref name="tianqi">{{id}}[http://www.tionghoa.com/2008/07/ www.tionghoa.com]</ref> Dheweke yaikuya iku saijining kaisar kang ora bisa maca lan uga ora seneng sinau.<ref name="kaisar"/> Merga ora bisa anggone maca laporan lan dokumen kenegaraan, ditambah meneh ketidaktertarikane marang urusan negara, kekuasaane banjur disalahgunakake dening kasim kepalane, [[Wei Zhongxian]] lan [[Selir Ke]], ibu susu kang nggedekake dheweke.<ref name="kaisar"/>
Ke yaikuya iku sawijining wanita kang ora bener.<ref name="kaisar"/> Sawise bapake mati, dheweke urip karo salah siji kasim kang jenenge Wei Chao, ora let suwe, dheweke banjur lunga minggat lan pindah menyang kasim liyane kang ora liya yaikuya iku Wei Zhongxian.<ref name="kaisar"/> Manfaatke akses kang amba kanggo gegandengan karo kaisar, dheweke nggoda kaisar enom mau kang ndadekake dheweke kanugrahan gelar Nyonya Fengsheng.<ref name="kaisar"/>
 
== Cathetan Suku ==
18.000

besutan