Urea: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (Éropah using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
|}
'''Urea''' iku sawijining [[senyawa organik]] sing dumadi saka unsur [[karbon]], [[hidrogen]], [[oksigen]] lan [[nitrogen]] kanthi rumus CON<sub>2</sub>H<sub>4</sub> utawa (NH<sub>2</sub>)<sub>2</sub>CO.
Urea uga dikenal kanthi jeneng carbamide sing utamané dipigunakaké ing kawasan Éropah. Jeneng liya sing uga kerep dianggo yaikuya iku carbamide resin, isourea, carbonyl diamide lan carbonyldiamine.
Senyawa iki arupa senyawa organik sintesis pisanan sing kasil digawé saka [[senyawa anorganik]], sing pungkasané ngruntuhaké konsep [[vitalisme]].
 
18.000

besutan