Canberra: Béda antara owahan

14 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
|'''Dina Madeg'''||[[12 Maret]] [[1913]]
|-
|'''[[WilayahWewengkon|Jembar wewengkon]]'''||805,6&nbsp;km<sup>2</sup>
|-
|'''[[PedunungPadunung]]'''||325.056 (Sensus 2006)
|-
|&nbsp;- '''Kapadhetan''' ||137,8/km<sup>2</sup>
|}
 
'''Canberra''' iku [[ibukuthakutha krajan]] [[Australia]] kang dumunung ing [[Australian Capital Territory]], 300&nbsp;km sisih kulon-kidul [[Sydney]] lan 650&nbsp;km wétan-lor [[Melbourne]]. Panggonan ing anatarané loro kutha gedhé ing Australia iku dipilih taun [[1908]] minangka kompromi awit anané persaingan antara Melbourne lan Sydney kanggo dadi ibukuthta. Kutha iki dirancang déning [[arsitek]] [[Chicago]], [[Walter Burley Griffin]], lan pembangunan diwiwiti taun [[1913]].
 
Kanthi padunung kang cacahé watara 339.000, Canberra dadi ibukuthakutha krajan paling gedhé kapitu ing [[Australia]] lan kutha ing dhaérah pedalaman kang paling gedhé. Minangka pusat pamaréntahan, ing Canberra dumunung [[Gedung Parlemen Australia|Gedung Parlemen]] lan werna-werna kantor departemen. Senadyan mangkono, pusat ékonomi isih ana ing kutha [[Sydney]] lan [[Melbourne]].
 
== Demografi ==
Ing taun [[2003]], padunung Canberra gunggungé ana 323.004 jiwa kanthi kapadhetan 401 jiwa/km², kagolong padhet dibandingaké karo kutha-kutha liyané ing [[Australia]]. [[Sensus]] taun [[2001]] nuduhaké yèn 1,2% padunung Canberra iku wong-wong Aborijin, déné 21,6% imigran kang lair ing sanjabané Australia. Klompok pendhatang paling gedhé yaiku saka nagara-nagara [[Basa Inggris|abasa Inggris]], kang paling akèh [[Britania Raya]] lan [[Selandia Anyar]]. Imigran-imigran liya uga teka saka [[Jerman]], [[Skotlandia]], [[Italia]], lan [[Vietnam]].
 
PedunungPadunung Canberra akèh-akèhé isih enom lan duwé pendidikan. Umur rata-rata padunung yaiku 32 taun lan padunung kang umur sakdhuwuré 65 taun cacahé 8,3%. Basa ibu kang paling umum yaiku [[basa Inggris]] nanging panggunaan basa liyané kaya [[basa Tionghoa]], [[basa Italia|Italia]], lan [[Basa Kroasia|Kroasia]] uga lazim dipigunakaké.
 
== Pranala njaba ==
{{Nagara bagéan Australia}}
 
[[Kategori:IbukuthaKutha krajan nagara]]
[[Kategori:Kutha ing Australia]]
 
63.134

besutan