Bovinae: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (Bot: Migrating 38 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q4979192 (translate me))
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
}}
'''Bovinae''' iku sawijining subfamili saka famili [[Bovidae]] sing nyakup manéka klompok kasebar ing 10 genus [[kéwan kuku driji]] mawa ukuran médhium nganti gedhé, klebu [[sapi dhomèstik]], [[bison]], [[kebo banyu]], [[yak]], lan [[antelope]].
Ing akèh papan, bovinae dipigunakaké minangka bahan panganan. [[Sapi]] dipangan ing manéka papan kejaba [[India]] amarga bovinae dinyatakakén minangka kéwan suci umat [[Hindhu]].
 
Rélasi paling cerak saka subfamili iki yaikuya iku suku [[Boselaphini]] lan [[Tragelaphini]]. Ana 13 anggota. Spesies iki teka liwat prosès évolusi sakwéné 5-8 yuta taun. Sing pisanan nyebar yaikuya iku saka klompok kebo, banjur banthèng, bison, lan yak.
 
== Klasifikasi ==
18.000

besutan