Perth: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
|'''Tanggal jadi'''||[[1829]]
|-
|'''[[WilayahWewengkon|Luas wilayahwewengkon]]'''||5.386&nbsp;km<sup>2</sup>
|-
|'''[[Penduduk]]'''||1.507.900 (Sensus 2006)
|}
 
'''Perth''' iku ibukuthakutha krajan [[Nagara-nagara bagéan Australia|Nagara Bagéan]] [[Australia Kulon]], nagara bagéan paling gedhé ing [[Australia]]. Sasi Juni [[2003]], Daerah Metropolitan Perth nduwèni [[populasi]] watara 1.433.217 jiwa, ndadèkaké kutha paling gedhé kapapat ing Australia.
 
== Geografi ==
 
== Sajarah ==
Wiwitané, Perth iku ibukuthakutha krajan [[Koloni]] Kali Swan kang madeg ing taun [[1829]]. Saka panyuwuné para pengusaha lan [[petani]], ing taun [[1850]] Perth dadi papan panampungan [[narapidana]] kanggo sumber [[tenaga kerja]] kang murah, lan bab iku dadi praktèk kang biasa ing jaman dhisik.
 
Jeneng Perth dipilih déning [[James Stirling]] ing taun [[1829]] adhedhasar panjaluké [[Sir George Murray]], [[Sekretaris Koloni]], kang njaluk supaya panggonan kasebut diwènèhi jeneng njupuk saka papan klairané, [[Perthshire]]. Tanggal [[12 Agustus]] [[1829]], [[Helen Dance]] negor wit ing panggonan iku minangka tandha ngadegé kutha kasebut.
63.100

besutan