Kutha Tanjungpinang: Béda antara owahan

37 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 24 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q10104 (translate me))
c (éjaan using AWB)
{{IbukotaKutha krajan provinsi
| pulo = Sumatra
| jeneng = Kutha Tanjung Pinang
| jenis pemimpin=Walikutha
| Walikutha = Suryatati A Manan
| wilayahwewengkon = 239.5 km²
| lambang = Lambang Kota Tanjung Pinang.gif
| peta = Kota Tanjung Pinang Peta.gif
| jumlah admin = 4
| kelurahan=
| pedunungpadunung = 192.493
| kapadhetan = 804/km²
| suku = [[Melayu]], [[Tionghoa-Indonesia|Tionghoa]], [[Suku Minang|Minang]], [[Suku Batak|Batak]], [[Suku Jawa|Jawa]]
[[Gambar:Kutha bestari Tanjung Pinang.JPG|thumb|Tanjung Pinang, Kutha Bestari]]
 
'''Kutha Tanjung Pinang''' iku salah siji [[kutha]] sekaligus minangka [[ibukuthakutha krajan]] saka [[Provinsi]] [[Kapuloan Riau]], [[Indonesia]]. Dumunung ing koordinat 0º5' Lintang Lor; 104º27' Bujur Wétan. kutha iki nduwèni pesona narik kawigatèn kanthi manéka warna kultur budaya suku saka amèh kabèh suku bangsa ing Indonesia mlebu ing kutha iki, nganggo [[basa Melayu]] sing isih kagolong klasik, lan rada unik keprunguné nanging nduwèni daya tarik. Kutha iki nduwèni akèh area wisata kayadéné [[Pulo Penyengat]] sing leté mung watara 2 mil saka plabuhan segara Tanjung Pinang, pantai Trikora kanthi pasir putihé kurang luwih 65  km saka kutha lan pantai Cermin ing punjer kutha. Tanjung Pinang ditingkataké statusé dadi [[kutha]] miturut UU Nomor 5 Taun 2001 tanggal 21 Juni 2001.
 
Ana kutha cilik sing leté kurang luwih 24  km saka kutha iki sing jenengé [[Kota Kijang]].
 
Plabuhan segara Tanjung Pinang ([[plabuhan Sri Bintan Pura]]) nduwèni kapal-kapal jinis [[feri]] lan feri cepet klebu uga ''[[speedboat]]'' kanggo aksès domestik menyang pulo [[Batam]] lan kutha-kutha liya ing Riau dharatan, Kapuloan Karimun lan Kundur, sarta aksès internasional menyang negaraNagara Malaysia lan Singapura
<!--
== Sejarah ==
Setelah Sultan Riau wafat pada Tahun 1911, kerajaan tersebut diteruskan oleh keturunannya dan raja terakhir adalah Raja Jakfaar dan Istrinya bernama Engku Putri Hamidah.
 
Kemudian setelah kemerdekaan Republik Indonesia diperoleh dari penjajahan, maka pada erah otonomi daerah wilayahwewengkon kerajaan ini menjadi bagian dari Kota Tanjungpinang.
[[Berkas:Tugu Proklamasi Riau.JPG|thumb|Tugu proklamasi yang berada dekat dengan pelabuhan Tanjung Pinang]]
 
== Pamaréntahan ==
 
Kutha Tanjungpinang dipimpin déning [[walikutha]], sing wektu iki dijabat déning [[Suryatati A.Manan]] (periode 2007-2012). WilayahWewengkon Kutha Tanjungpinang sabanjuré dipérang manèh dadi 4 [[kecamatan]] lan 18 [[kelurahan]].
 
=== Kecamatan ===
=== Iklim ===
 
Tropis teles kanthi temperatur 18 º c&nbsp;°C – 30 º c&nbsp;°C
Tekanan hawa 1.010,2 mbs – 1.013,7 mbs
 
{{Kapuloan Riau}}
 
[[Kategori:IbukuthaKutha krajan provinsi ing Indonésia|Tanjung Pinang]]
[[Kategori:Kutha ing Kapuloan Riau|Tanjung Pinang]]
[[Kategori:Kutha Tanjung Pinang| ]]
63.041

besutan