Alih aksara: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (Bot: Migrating 53 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q134550 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
'''Alih aksara''', utawa kadhangkala disebut '''transliterasi''' iku pengalihan jinis aksara menyang jinis aksara liyané. Upamané alih aksara saka [[aksara Jawa]] menyang [[aksara Latin]], saka [[aksara Jawi]] menyang aksara Latin saka [[aksara Arab]] menyang aksara Latin utawa saka aksara [[Sirilik]] menyang aksara Latin.
 
Ana rong jinis wangun alih aksara, yaikuya iku [[alih aksara diplomatik]] lan [[alih aksara kritis]]. Jroning wangun alih aksara sing pisanan iki ana rélasi 1:1 saka aksara asal menyang aksara tujuan, déné sing sijiné ora.
 
== Deleng uga ==
* [[Bopomofo]]
* [[Hanyu Pinyin]]
 
{{basa-stub}}
 
[[Kategori:Linguistik]]
 
 
{{basa-stub}}
18.000

besutan