Saksofon: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
Saksofon piranti sing isih mèlu kulawarga ''woodwind''. Saksofon biasané digawé saka [[logam]] lan carané nganggo nggunakaké ''single-reed'' kaya [[klarinet]]. Saksofon biasané kerep digunakaké ing ''big band music'' lan jazz, nanging wiwitané saksofon digunakaké minangka piranti [[orkestra]] lan band militer. Saiki wis akèh [[merk saksofon]] kang sumebar ing pasaran kayata; ''Selmer, Conn, Yamaha, Yanagisawa, L.A.Sax, Jupiter, Lincoln, La Fleur, Weril, Lark, lan Subaru.''
 
Wong kang nggunakakè saksofon diarani [[saksofonis]]. Saksofonis [[Indonésia]] kang misuwur yaikuya iku: [[Embong Rahardjo]] (alm), [[Didiek S.S.S]], [[Paulus Cucuripet]], lan [[Kenny Joe]]. Saksofonis international kang Legendaris kang misuwur kayata: [[Coleman Hawkins, Stanley Turrentine, Zoot Sims,Charlie Parker, lan Joe Henderson]]. Saksofonis internasional kang misuwur ing jaman saiki kayata: [[Kenny G]], [[Dave Koz]], [[Eric Marienthal]], [[Richard Elliot]], [[Sadao Watanabe]], [[Kirk Whalum]], lan [[Kenny Garretta]].<ref>{{id}}[http://wartawarga.gunadarma.ac.id/2012/01/macam-macam-sax-2/ Macam-macam Sax]</ref>
 
==Jenisé saksofon==
Beda karo [[tuts]] piano sing bisa duwé akèh titi laras wiwit saka ''do'' paling cendhak nganti ''do'' paling duwur, saksofon ora bisa akèh kaya [[piano]]. Mula saksofon digawé kanthi akèh ukuran kanggo ngasilaké titi laras kang jangkep kaya piano. Saksofon cacahé ana 14 jenis. Saka 14 jenis kuwi kang kerep kasebut yaikuya iku saksofon [[sopran]], alto, lan tenor. Saksofon sopran bentuké lurus kaya kang dianggo Kenny G. Saksofon alto bentuke rada mlengkung kaya huruf "J". Jenis iki biasané dianggo Dave Koz. Ing nduwuré alto ana saksofon tenor, lan biasané diarani saksofon [[jazz]]. Kang luwih gedhé manèh yaikuya iku saksofon bariton.<ref>{{id}}[http://debritto.net/isi/yuk_main_saxophone Yuk Main Saxhophone]</ref>
 
==Referensi==
18.000

besutan