Pyongyang: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
 
[[Gambar:NK-pyongyang3.png|thumb|200px|Peta Korea Utara menunjukkan lokasi Pyongyang]]
'''P'yŏngyang''' iku [[ibu kutha krajan]] [[Koréa Lor]] sing dumunung ing lor-kulon nagara iku, cedhak karo [[Kali Taedong]].
 
Ing taun 1993, gunggung padunung Pyongyang ana 2.741.260 jiwa. Kutha iki sacara administratif sajajar karo pamaréntahan provinsi.
 
== Sajarah ==
Miturut legendha, Pyongyang dibangun ing taun 2333 Sadurungé Masehi. Kutha iki minangka kutha utama Dinasti Go-Joseon. [[Goguryeo]] mindhahaké ibukuthanékutha krajané mréné ing taun 427. [[Krajan Tang]] lan [[Silla]] nganakaké pasekuton lan ngalahaké Goguryeo ing taun [[668]].
 
Taun 676, Pyongyang dikuwasani déning Silla.
{{commons|Pyongyang}}
 
{{IbuKutha kuthakrajan ing Asia}}
 
[[Kategori:Kutha ing Koréa Lor]]
63.618

besutan