Kaligrafi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (→‎Cathetan suku: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|bg}} using AWB (10903))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
'''Kaligrafi''', kanthi asal usul saka [[basa Yunani]]; (''καλλι'' "kaindahan" + ''γραφος'' "nulis" ) [[Basa Jepang]] ''Nihongo'' 日本語) yaikuya iku [[seni]] nulis kanthi endah migunakake piranti utawa alat [[pena]] mupangaté kanggo hiasan. Tulisan sakjroning wujud kaligrafi biasané tumuju tinemu ora kanggo diwaca ing konsentrasi ndhuwur lan wektu kang suwe, karana sifaté kang ngawé [[mata]] cepet kesel. Karana iku ing sajroning ngolongake tuladha kaligrafi kang ndhuweni mupangat tipografi utawa bentuk rada susah uga anané [[buku|buku-buku]] ing mangsa saiki .
{{East Asian Calligraphy styles|place=left|size=60px}}
Semana uga kaligrafi [[tulisan arab]] luwih wisuwur, lan njabahi uga kaligrafi ing tulisan latin. Media kang wangun kanggo nulis utawa kango di tatah sakjroning nulis kaligrafi kayata:
*[[Watu]]
*alat kristek nganggo [[benang]]
[[Gambar:Tugra Mahmuds II.gif|thumb|right| Kaligarfi Islam (animasi) ]]
 
==Jinising==
==Cathetan suku==
{{reflist}}
 
 
{{seni-stub}}
 
[[Kategori:Karya Seni]]
[[Kategori:Seni rupa Islam]]
[[Kategori:Kaligrafi]]
 
 
{{seni-stub}}
18.000

besutan