Bulgari: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎top: ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
c (éjaan using AWB)
}}
 
'''Bulgaria''' iku sawijining nagara ing [[Éropah]] Kidul-Wétan ing [[Balkan]]. IbuKutha kuthanékrajané ya iku [[Sofia]]. Nagara iki ing sisih lor awatesan karo [[Rumania]], ya iku sadawaning [[Kali Donau]]. Ing sisih kulon wewatesan karo [[Serbia]] lan [[Makedonia]], sisih kidul karo [[Yunani]] lan [[Turki]]. Banjur ing sisih wétan nagara iki nduwé pesisir karo [[Segara Ireng]]. Nagara iki nduwé padunung kira-kira 7,5 yuta jiwa lan ambané ana 110.910 km².
== Pamérangan administratif ==
Taun [[1987]], Bulgaria Kapérang dadi 9 provinsi. Wiwit taun [[1999]], Bulgaria kapérang dadi [[28]] [[oblast]] (''о́бласт''). Saben ''oblast'' dijenengké miturut ibukutha kuthanékrajané
{|
|
63.840

besutan