Iran: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
c (éjaan using AWB)
Ing taun [[1979]], sawijining [[Révolusi Iran]] sing dipimpin [[Ayatollah Khomeini]] ngedegaké sawijining [[Républik Islam]] [[Teokrasi|teokratis]] saéngga jeneng jangkepé Iran saiki ya iku '''Républik Islam Iran''' (جمهوری اسلامی ایران).
 
IbuKutha kuthakrajan Iran ya iku [[Teheran]]. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 60 yuta jiwa lan jembaré ana ... km².
 
== Pamérangan administrasi ==
[[Gambar:IranNumbered.png|ka|250px|wilyah-wilayahwewengkon Iran miturut nomor-nomor ing sisih kiri]]
Iran kapérang dadi telung puluh [[provinsi]] sing dipréntah sawijining gubernur (استاندار, ostāndār). Peta ing gambar ora nuduhaké [[provinsi Hormozgan]], (#20 ing njeron dhaptar) sing arupa sawijining pulo:
{| style="background:transparent;"
62.866

besutan