Maastricht: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 73 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1309 (translate me))
c (→‎top: éjaan using AWB)
| Jembar: || 60,06 [[kilometer persegi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[PedunungPadunung]]: || 121.050 <small>(31 December 2011)</small>
|- style="background: #ffffff;"
| Situs wèb resmi: || http://www.maastricht.nl
|}
 
'''Maastricht''' iku sawijining ''[[gemeente]]'' lan uga ibu kutha krajan [[provinsi]] [[Limburg, Walanda|Limburg]] ing [[Walanda]]. Kutha iki pedunungépadunungé ana 121.050 jiwa (1 Janurai 2012) lan ambané ana 60,06 &nbsp;km².
 
Sajarah kutha Maastricht iki wis lawas banget. Kutha iki diadegaké déning bangsa Romawi ing pinggir [[Kali Maas]] in sakiwa-tengené taun 1 lan diwèhi jeneng ''Mosa Traiectum''. Jeneng ing [[basa Latin]] iki tegesé: "papan panyabrangan kali Maas". Jeneng iki pungkasané dicekak ing [[basa Walanda]] dadi ''Maastricht'' lan dienggo nganti sepréné. Maastricht uga nduwé sawijining univèrsitas negeri sing diarani ''[[Univèrsitas Maastricht|Universiteit Maastricht]]''.
63.840

besutan