Ruwatan: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
'''Ruwatan''' iku salah sijining [[upacara adat Jawa]] sing ancasé kanggo mbébasake wong komunitas utawa wilayahwewengkon saka ancaman bebaya. Inti upacara ruwatan iki sejatiné arupa [[ndonga]], nyuwun pangayoman marang [[Gusti Allah]] saka ancaman bebaya-bebaya umpamané [[bencana alam]] lan liyané, uga ndonga nyuwun pengampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wis dilakoni sing isa nyebabaké bencana.
 
Upacara adat iki asalé saka ajaran budaya Jawa kuna sing sifaté ''sinkretis'' sing saiki ''diadaptasi'' lan disesuaiké karo ajaran [[agama]].
 
Yen kanggo tolak bala utawa mbuang sial wong sing ngalami sukerta, wong sing diruwat kudhu njalani [[siraman]] banyu suci lan nggunting rambut, rambute banjur dilarung neng segara.
 
 
 
{{rintisan}}
 
'''''bali menyang:''''' [[Upacara adat Jawa]]
 
[[Kategori:Budaya Jawa]] [[Kategori:Upacara adat Jawa]] [[Kategori:Ruwatan]]
[[Kategori:Budaya Jawa]]
[[Kategori:Upacara adat Jawa]]
[[Kategori:Ruwatan]]
63.814

besutan