Krajan Inka: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Migrated to Wikidata at d:Q28573.)
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:80 - Machu Picchu - Juin 2009 - edit.jpg|thumb|Pemandangan [[Machu Picchu]], [[kutha sing ilang|kutha]] bangsa Inka sing ilang, saiki [[situs arkéologi]].]]
'''Krajan Inka''' iku sawijining Krajan sing dumunung ing wilayahwewengkon sing saiki [[Peru]] wiwit taun 1438 nganti 1533. Inka disebut minangka peradaban "[[pra-Columbus]], maknané wis ana wiwit jaman sadurungé tekané [[Christopher Columbus]]. Sajroning periode kasebut, Inka nguwasani sebagéyan gedhé wilayahwewengkon [[Amérika Kidul]] bagéyan kulon sing pusaté ing [[pagunungan Andes]] nganti [[1533]], wektu [[Spanyol|bangsa Spanyol]] nyerbu negeri iku. [[Atahualpa]] sing dadi raja Inka pungkasan, disebut uga kanthi istilah [[Sapa Inca]], tiwas kaprejaya déning panjelajah [[Spanyol]] sing jenengé [[Francisco Pizarro]], sing uga nandhani wiwitan mangsa kuwasané Spanyol ing tlatah kasebut.
 
Krajan Inka dumadi saka papat ''suyu''. Basa resmi Krajan yaiku [[basa Quechua]], senadyan ana watara 700 basa lokal sing dipigunakaké. Suku Inka ngayahi pamujan marang déwa-déwa, kanthi [[Inti (Inka)|Inti]] minangka déwa [[srengéngé]] sing dadi déwa utama.
 
IbukuthanéKutha krajané dumunung ana ing [[Cuzco]], utawa Qosqo, ing kidul Peru.
 
== Pranala jaba ==
 
{{Empires}}
{{sajarah-stub}}
 
[[Kategori:Inka]]
 
 
{{sajarah-stub}}
 
 
 
 
 
[[bn:ইনকা সভ্যতা]]
63.840

besutan