Aosta: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 64 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q3367 (translate me))
c (→‎top: éjaan using AWB)
| footnotes =
}}
'''Aosta''' {{audio|It-Aosta.ogg|<small>rungokaké</small>}} ([[basa Prancis|Prancis]]: '''Aoste''', {{lang-frp|Aoûta}}; {{lang-lat|Augusta Prætoria}}) iku kutha utama ing [[Aosta Valley]], sawijining [[kawasan Italia | wilayahwewengkon]] dwibasa ing [[Alps]] [[Italia]] , {{convert|110|km|mi|abbr=on}} lor-lor kulon saka [[Turin]]. Kutha iki ana ing saceraké gapura mlebu Italia saka [[Mont Blanc Tunnel]], ing patemon [[Buthier]] lan [[Dora Baltea]] kasebut, lan ing pasimpangan rute St. Bernard [[St. Bernard Pass Gedhé|Gedhé]] lan [[St. Bernard Pass Cilik|Cilik]]. Aosta dudu ibukuthakutha krajan provinsi, amarga [[Aosta Valley]] iku siji-sijiné [[Kawasan Italia|wilayahwewengkon Italia]] sing ora dibagi dadi provinsi. Fungsi administratif provinsi malah dibagi déning dhaérah lan komune. Gunggung pendhudhuké ing taun 2005 ana 34.500 jiwa.
 
{{Lembah Aosta}}
{{IbuKutha kuthakrajan region Italia}}
 
 
{{Aosta-geo-stub}}
63.618

besutan