Préfèktur Tottori: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
NamaJepang = 鳥取県; ''Tottori-ken'' |
Symbol = PrefSymbol-Tottori.png |
IbukotaKutha krajan = [[Tottori, Tottori|Tottori]] |
Wewengkon = [[Chugoku]] |
Pulau = [[Honshu]] |
[[Gambar:Tottori sand dune p4 2430.jpg|thumb|400px|Guguk pasir Tottori]]
 
{{nihongo|'''Prefektur Tottori'''|鳥取県|Tottori-ken}} inggih menika salah satunggaling [[prefektur Jepang]] ingkang mapan wonten ing bagéyan lor-wétan wewengkon [[Chugoku]], mliginipun ing sisih [[wétan]] dhaérah [[San-in]] ing Pulo [[Honshu]] <ref name="tottori1">{{id}} [http://www.iniotaku.com/387-1-Mengenal+Prefektur+di+Jepang.html Mengenal Prefektur di Jepang], (dipun''akses'' tanggal 23 Februari 2013)</ref><ref name="tottori2">{{id}} [http://www.hyogo-c.ed.jp/~mc-center/nihongoshidou/syakaikakyouzai/geography%20i.pdf Jepang], (dipun''akses'' tanggal 23 Februari 2013)</ref>. Prefektur Tottori gadhah cacah penduduk ingkang paling sekedhik ing antawisipun sedaya prefektur ing Jepang. IbukotanipunKutha krajannipun menika kutha [[Tottori, Tottori|Tottori]] ingkang rumiyinipun mekar saking kutha ing sakiwa tengenipun [[Istana Tottori|Astana Tottori]]. Produk tetanèn unggulan Prefektur Tottori inggih menika woh [[pir]] Nijisseiki ingkang kondhang ing Jepang amargi raosipun ingkang écho. Produk tetanèn sanèsipun menika woh pir jinis Kōsui, [[nagaimo]], [[lokyo]], [[godhong bawang]] lan [[semangka]]. [[Guguk pasir Tottori]] menika papan pariwisata ingkang kawéntar ing Prefektur Tottori.
 
== Geografi ==
62.943

besutan