Kolésterol: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
Kolesterol bisa digawé kanthi cara sintetik. Kolesterol sintetik saiki wiwit ditrepké ing ''teknologi layar lebar'' ([[billboard]]) sebagai alternatif [[LCD]].<ref>Eric Pfanner. ''A place where cholesterol is welcome: in billboards''. The New York Times edition in [[Süddeutsche Zeitung]]. Jan. 8, 2007.</ref>
 
Dhuwuré kadar kolestrol ing jero awak dadi pemicu metuné werna penyakit. Pola mangan sehat minangka faktor utama kanggo nyingkiri babagan kuwiiku. Ananging, ora kabéh kolestrol duwé dampak ''buruk'' kanggo awak. Namung kolestrol kang kalebu kategori [[Lipoprotein densitas cendhak|LDL]] waé kang ''berakibat'' buruk éwondéné jenis kolestrol [[Lipoprotein densitas tinggi|HDL]] minangka kolestrol kang bisa ''melarutkan'' kolestrol jahat ing jero awak. Batas normal kolesterol ing jero awak ya iku 160–200&nbsp;mg. Kadar kolesterol kang dhuwur bisa dimudhunké nganggo [[simvastatin]].<ref>{{en}}{{cite web
| url = http://emedicine.medscape.com/article/209179-overview
| title = Factor XIII
62.958

besutan