Wedhus: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (9) using AWB)
c (éjaan using AWB)
Wedhus boer gampang dikenali, ciriné ya iku awaké dawa, amba, wuluné putih, sikilé cendhak, irungé cembung, kupingé dawa lan nggantung.<ref name="internet7"/> Sirahé wernané [[coklat]] rada abang utawa coklat [[enom]], ana uga kang coklat tuwa.<ref name="internet7"/> Ana uga wedhus boer kang nduwéni [[garis]] putih mengisor ing rainé.<ref name="internet7"/> Kulité wernané coklat, iki kang bisa njaga saka [[kanker]] [[kulit]] kang disebabaké saka cahya [[srengéngé]].<ref name="internet7"/> Wedhus boer senengané ndhédhé ing wayah [[awan]].<ref name="internet7"/>
 
'''Saliyane kuwiiku''', uga ana jinis kewan liya kang diarani [[wedhus gembel]] kang saemper karo wedhus.
 
==Daging==
 
== Susu==
Susu wedhus' iku isa kanggo obat kesehatan. Kayata ''asma'', ''bronchitis'', ''TBC'', lan liya-liyane. Asiling susu wedhus kuwiiku mau sawise diolah bisa digawé:
#karamel
#kaprina
63.840

besutan