Listrik: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
c (ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (5) using AWB)
c (→‎Sipate listrik: éjaan using AWB)
Satan uni SI saka muatan listrik ya iku coulomb, kang duwe singkatan “C”.<ref name="internet2"/> Simbole Q digunakake ing persamaan kanggo ngewakili kuantitas listrik utawa matan.<ref name="internet2"/> Tuladhane, “Q=0,5 C” tegese “kuantitas muatan listrike yaik 0,5 coulomb”.<ref name="internet2"/>
 
Yen listrik ngalir saka bahan khusus, kaya wolfram lan tungsten, cahaya pijar kang dipancarake dening logam kuwiiku.<ref name="internet2"/> Bahan-bahan kaya ngono dianggo ing lampu bohlam.<ref name="internet2"/>
 
Saben listrik ngalir mawa bahan kang ora duwe hambatan, mula bakal diculake panas.<ref name="internet1"/> Saya gedhe arus listrike, mula panas kang metu bakal san saya dhuwur.<ref name="internet1"/> Sipat iki dianggo ing elemen [[setrika]] lan [[kompor]] listrik.<ref name="internet1"/>
62.866

besutan