Miqat: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 13 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1994865 (translate me))
c (éjaan using AWB)
{{Islam}}
'''Miqat''' ({{lang-ar|ميقات}}) kuwiiku panggonan wates kanggo miwiti ritual [[Ibadah Kaji]] lan [[Umrah]]. Yèn ngliwati wates iki para jamaah haji lan umrah kudu wis nganggo sandhangan [[ihram]] lan niat.
 
Miqat ana rong jinis :
# '''Miqat Zamani (ﻣﻴﻘﺎﺕ ﺯﻣﺎﻧﻲ)''' - wates kang ditentokaké adhedhasar wektu:
:* Kanggoné ibadah kaji, miqat wiwit wulan Syawal nganti wektu fajar tanggal 10 Zulhijah yakuwiyaiku nalika ibadah kaji diwiwiti.
:* Kanggoné ibadah umrah, miqat zamani diwiwiti wektu-wektu kang bisa dilaksanakake ibadah umrah.
# '''Miqat Makani (ﻣﻴﻘﺎﺕ ﻣﻛﺎﻧﻲ)''' - wates kang ditentokaké adhedhasar panggonan:
:* Kanggo pedunungpadunung [[Mekkah]], panggonan kanggo ihram kaji yakuwiyaiku kutha Mekkah (omahé dhéwé). Kanggo umrah apiké metu saka tanah haram Mekkah, apiké wiwit saka Jiranah, Tan'im utawa Hudaibiyah.
:* Kanggo sing teka saka arah wétan (klebu saka Indonesia), miqat ing [[Yalamlam]] (ﻳﻠﻣﻠﻢ) utawa [[Jeddah]] (ﺟﺪﻩ). Bab miqat saka Jeddah iki ana sawetara kang ora sarujuk. <ref>[http://asysyariah.com/syariah.php?menu=detil&id_online=396 Jeddah dudu miqat]</ref> Nanging Komisi Fatwa Majelis Ulama Indonesia wis netepaké yèn jamaah kaji saka Indonesia bisa miqat saka [[Jeddah]].<ref>[http://www.mui.or.id/mui_in/fatwa.php?id=24 Miqat Haji dan Umrah]</ref>
:* Kanggo sing teka saka kulon kaya [[Mesir]], miqat ing Juhfah (ﺟﺤﻔﻪ).
:* Kanggo kang teka saka kidul kaya [[Yaman]], miqat ing Qarnul Manazil (ﻗﺮﻦﺍﻠﻣﻨﺎﺯﻝ).
* [http://www.dzikir.org/b_haji08.htm Miqat]
* [http://hajj.al-islam.com/display.asp?lang=mal&sub=15&fname=omra/m1/d1 Al Islam]
 
 
{{Islam-stub}}
 
[[Kategori:Kaji]]
[[Kategori:Islam]]
 
 
{{Islam-stub}}
63.506

besutan