Teppanyaki: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 16 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q431640 (translate me))
c (éjaan using AWB)
{{nihongo|'''Teppanyaki'''|鉄板焼き||panggang plat wesi}} yaiku sawijining cara masak [[panganan]] [[Jepang]] ing sandhuwure plat [[wesi]] (''teppan''). Saliyane kuwiiku, teppanyaki uga bisa ditegesi minangka [[omah makan]] Jepang kang nyedhiyani panggonan lan meja wujude kounter, dene plat wesi dianggo [[juru masak]] kanggo masak panganan.
Plat wesi kang dianggo minangka piranti masak iku kandhele watara 0,3 [[centimeter|cm]] tekan 1,5  cm. Ing ngisor plat wesi ana [[kompor]] [[gas]] kang ana pirantine kanggo ngatur gedhe cilikke [[geni]]. Masakan kang dimasak ing ndhuwur teppan, tuladhane [[steak]], [[okonomiyaki]], [[monjayaki]], [[yakisoba]], lan saperangan jinis masakan saka [[janganan]], [[daging]], utawa panganan laut.
 
==Kandhele plat wesi==
Kuli bangunan kerep migunakake turahan tugelan plat wesi bekas bangunan kanggo masak teppanyaki. Sadurunge kanggo masak, plat wesi kusu dikumbah resik lan digosok nganti lunyu. Sawise resik, plat wesi dipanasi lan dilap nganggo anduk nganti garing.
 
[[Kategori:Masakan Jepang]]
 
 
 
 
{{panganan-stub}}
[[Kategori:Masakan Jepang]]
63.840

besutan