Visoko: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎Pranala njaba: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|bs}} using AWB (10903))
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:VisokoPanorama.jpg|thumb|200px|]]
 
'''Visoko''' kuwiiku sawijining [[kutha]] ing [[Bosnia-Herzegovina|Bosnia lan Herzegovina tengah]], kanthi pedunungpadunung watara 17.000 jiwa. Kutha iki dumunung ing dalan antara Zenica lan Sarajevo. Visoko dumunung ing pinggir [[Kali Bosna]], patemon karo [[Kali Fojnička bersatu]]. Sacara administratif, kutha iki minangka bagéan saka Kanton Zenica-Doboj saka Federasi negaranagara iki.
 
Dhaérah Visoko tau dadi pusat negaranagara Bosnia ing abad pertengahan. Ing mangsa Kakaisaran [[Ottoman]], kutha Visoko diadegaké déning Ajas-beg. Sawisé Bosnia dianèksasi déning Austro-Hongaria, kutha iki diwènèhi corak anyar, nanging kuna, kang katon saka gaya oriental Visoko kang lazim ditemokaké ing saindhenging tlatah pamaréntahan Ottoman. Ing jaman[[Yugoslavia]] pisanan, Visoko ora pati tuwuh, lan jroning Perang Donya II, kutha iki ora pati rusak. Kamajuan nembé dialami ing mangsa Yugoslavia komunis. Perang Bosnia uga nerjang Visoko, kang tetep ana ing sangisoré kakuasaan tentara Bosnia-Herzegovina jroning mangsa perang patang taun kuwiiku. Saiki Visoko dadi sawijining kutha kang sugih bab budaya lan sajarah, nanging ekonominé wis akèh kélangan kapasitas kang biyèn diduwèni sadurungé perang Bosnia.
'''Visoko''' kuwi sawijining [[kutha]] ing [[Bosnia-Herzegovina|Bosnia lan Herzegovina tengah]], kanthi pedunung watara 17.000 jiwa. Kutha iki dumunung ing dalan antara Zenica lan Sarajevo. Visoko dumunung ing pinggir [[Kali Bosna]], patemon karo [[Kali Fojnička bersatu]]. Sacara administratif, kutha iki minangka bagéan saka Kanton Zenica-Doboj saka Federasi negara iki.
 
Dhaérah Visoko tau dadi pusat negara Bosnia ing abad pertengahan. Ing mangsa Kakaisaran [[Ottoman]], kutha Visoko diadegaké déning Ajas-beg. Sawisé Bosnia dianèksasi déning Austro-Hongaria, kutha iki diwènèhi corak anyar, nanging kuna, kang katon saka gaya oriental Visoko kang lazim ditemokaké ing saindhenging tlatah pamaréntahan Ottoman. Ing jaman[[Yugoslavia]] pisanan, Visoko ora pati tuwuh, lan jroning Perang Donya II, kutha iki ora pati rusak. Kamajuan nembé dialami ing mangsa Yugoslavia komunis. Perang Bosnia uga nerjang Visoko, kang tetep ana ing sangisoré kakuasaan tentara Bosnia-Herzegovina jroning mangsa perang patang taun kuwi. Saiki Visoko dadi sawijining kutha kang sugih bab budaya lan sajarah, nanging ekonominé wis akèh kélangan kapasitas kang biyèn diduwèni sadurungé perang Bosnia.
 
== Pranala njaba ==
*[http://www.bosnian-pyramid.com/vis1.html Short history of Visoko]
*[http://www.bosnian-pyramid.net/ Bosnian pyramid - The biggest tourist attracion in Bosnia]
 
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Kutha ing Bosnia-Herzegovina]]
 
 
{{geo-stub}}
63.227

besutan