Bilirubin: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (5) using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
}}</ref>
 
Bilirubin kuwiiku [[pigmen]] kang diculaké nalika sèl-sèl [[getih]] [[abang]] ''(eritrost)'' dipecah.<ref name="internet1">{{id}}[http://kamuskesehatan.com/arti/bilirubin/ Arti Bilirubin](diundhuh 25 Januari 2013)</ref> Padtan bilirubin diprosès lan ditokaké dèning [[ati]].<ref name="internet1"/> Tingkat kaluwihan bilirubin ing [[getih]] (hiperbilirubinemia) bisa ngindhikasi karusakan ati lan bisa njalari [[penyakit kuning]].<ref name="internet1"/> Penyakit kuning ya iku penyakit kang ditandhani [[kulit]]é kuning, [[mripat]] dadi [[putih]], werna [[tinja]] pucet, lan [[uyuh]] peteng.<ref name="internet1"/> Tingkat bilirubin normal ya iku sangisoré 1,3&nbsp;mg.<ref name="internet1"/>
 
== Fungsi ==
63.857

besutan