Radius Prawiro: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
 
== Karier ==
Kariere diwiwiti Sekretaris Badan Keamanan Rakyat ingYogyakarta taun [[1945]] lan candhake dadi Perwira Markas Tertinggi Perhubungan TRI, Yogyakarta taun [[1947]]-[[1948]], Staf Gubernur Militer Daerah Istimewa Yogyakarta ([[1945]]-[[1951]]) lan Pegawai Teknis Direktorat Akuntan NegaraNagara ([[1960]]-[[1965]]). Sawise kuwiiku, Radius njabat minangka Deputi Menteri Pemeriksa Keuangan NegaraNagara/[[BPK]] (1965), Deputi Menteri Urusan Bank Sentral (1965), Gubernur Bank NegaraNagara Indonesia (1966), Gubernur [[Bank Indonesia]] (1966-1973), Gubernur [[Dana Moneter Internasional]] (IMF) lan ngrangkep wakil Gubernur [[Bank Pembangunan Asia]] (ADB) kanggo Indonesia ing taun [[1967]]-[[1971]].
 
Radius tau dadi anggota Tim Ahli Ekonomi Presiden, Ketua Dewan Gubernur [[Bank Dunia]] (IBRD, 1971-1973). Candhake dilantik minangka Menteri Perdagangan ing [[Kabinet Pembangunan II]] lan [[Kabinet Pembangunan III|III]] ([[1973]]-[[1983]]), Menteri Keuangan ing [[Kabinet Pembangunan IV]] (1983-[[1988]]) lan Menteri Koordinator Bidang Ekonomi, Keuangan dan Industri lan Pengawasan Pembangunan nganti taun [[1993]].
 
== Hobi lan kulawarga ==
Radius yaiku penggemar [[fotografi]] lan [[sepeda motor]]. Hobine marang sepeda motor berawal kawiwitan nalika sekolah ing Walanda lan dilereni nalika njabat minangka [[Gubernur Bank Indonesia]] kanthi alesan keamanan. Saliyane kuwiiku, dheweke uga seneng ''berkebun'' lan akeh nglodhangake wektune kanggo ngrumat tanduran bebarengan karo bojone, Leonie Supit.
 
== Tilar donya ==
63.618

besutan