Bandungan, Semarang: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: kecamatan → kacamatan (18) using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
'''Bandhungan''' iku sawijining kacamatan anyar ing [[Kabupatèn Semarang]] minangka salah siji saka 19 kacamatan ing Kabupatèn Semarang, asil pamekaran saka sebagean [[Ambarawa, Semarang|Kecamatan Ambarawa]] lan [[Jambu, Semarang|Kecamatan Jambu]]. Kantor kacamatan dumunung ing Jl. Sukorini No. 1 Bandhungan.
 
Désa-désa ing kacamatan iki yakuwiyaiku:
[[Bandhungan, Bandhungan, Semarang|Bandhungan]] asal saka kacamatan [[Ambarawa, Semarang|Ambarawa]], désa [[Banyukuning, Bandhungan, Semarang|Banyukuning]] asal saka kacamatan [[Jambu, Semarang|Jambu]], désa [[Candhi, Bandhungan, Semarang|Candhi]] asal saka kacamatan Ambarawa, désa [[Durèn, Bandhungan, Semarang|Durèn]] asal saka kacamatan Ambarawa, désa [[Jetis, Bandhungan, Semarang|Jetis]] asal saka kacamatan Ambarawa, désa [[Jimbaran, Bandhungan, Semarang|Jimbaran]] asal saka kacamatan [[Bawèn, Semarang|Bawèn]], désa [[Kenthèng, Bandhungan, Semarang|Kenthèng]] asal saka kacamatan Ambarawa, désa [[Mlilir, Bandhungan, Semarang|Mlilir]] asal saka kacamatan Ambarawa, désa [[Pakopèn, Bandhungan, Semarang|Pakopèn]] asal saka kacamatan Bawèn, lan désa [[Sidamukti, Bandhungan, Semarang|Sidamukti]] asal saka kacamatan Bawèn.
 
Sawetara désa ing kacamatan iki wewatesan karo kabupatèn [[Kabupatèn Kendhal|Kendhal]].<ref>[http://portal.mahkamahkonstitusi.go.id/eLaw/mg58ufsc89hrsg/No_48_2007.pdf Permendagri nomer 48 taun 2007 ngenani tapel wates Kabupatèn Semarang lan kabupatèn Kendhal]</ref>
Kecamatan iki jembaré: - km<sup>2</sup> kanthi pedunungpadunung watara - jiwa. Désa iki wewatesan :
{{Wates LKKW
|lor=---
}}
 
Bandungan dumunung ing pèrèng [[Gunung Ungaran]] mula hawané seger. Ing tlatah iki ana werna-werna papan wisata lan rékréasi kayata wahana Outbond sing jenengé Umbul Sidamukti sing nduwèni ''Flying Fox'' paling dhuwur ing Indonésia yakuwiyaiku 70 m. Objèk wisata sing misuwur ya iku [[Candhi Gedhongsanga]]. Amarga hawané sing seger, Bandhungan uga akèh ngasilaké [[janganan]] lan manéka warna [[kembang]].
 
==Rujukan==
63.844

besutan