Kertu pos: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 38 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q192425 (translate me))
c (éjaan using AWB)
'''Kertu pos''' yaiku salembar [[dluwang]] kang ukurané kandel utawa digawé saka [[karton]] tipis kang bentuké [[persegi panjang]].<ref name="internet2"/> Kartu pos gunané kanggo nulis lan ngirimaké tulisan kang ora usah diwadhahi [[amplop]].<ref name="internet2"/> Ngirim nganggo kartu pos regané luwih murah tinimbang yèn ngirim nganggo [[layang]].<ref name="internet2"/>
 
Kertu pos kang sepisanan ing donya digawé ing [[Austria]] nalika tanggal [[1 Oktober 1869]]. <ref name="internet2"/> Nalika iku kertu pos nduwéni jeneng ''Correspondenz-Karte''. Kertu pos biyasané dikirimké wong-wong nalika lunga ing luar negeri kanggo kenang-kenangan kang mratandakaké yèn dhéwéké wis tau lunga ing [[negaranagara]] iku. <ref name="internet2"/> Jeneng ''Correspondez-Karte'' iki tegese kertu pos gunané kanggo [[alat]] kang bisa digunakaké kanggo ''berkoresponden''.<ref name="internet2"/> Akeh kaluwihan saka kertu pos tinimbang nulis layang. <ref name="internet2"/> Kertu pos luwih sithik nggunakaké kertas lan ora prelu nggunakaké amplop.<ref name="internet2"/> Ukurané kang cilik uga kena kanggo nyingkat pawarta kang bakal dikirim marang kang nampa pesen.<ref name="internet2"/>
Ilmu penelitian lan nglumpukaké kertu pos diarani [[deltiologi]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.newsindo.com/kartupos/menarik.htm newsindo.com](dipunundhuh tanggal 17 Juni 2011)</ref>
 
Kartu pos biyasané ana gambaré.<ref name="internet1"/> Gambar kang ana ing kertu pos kayata gambar panggonan kang misuwur ing salah sawijining negaranagara iku, gambar wong, gambar alam kayata [[gunung]], [[segara]], [[kapal]], [[kéwan]]-kéwan kayata kewan kang langka lan dadi ciriné negaranagara iki, utawa gambar wong kang nduwéni jabatan kang dhuwur ing negaranagara.<ref name="internet1"/> Kertu pos uga kena kanggo ucapan [[Natal]], taun baru, lan dina riyaya kayata [[Idul Fitri]], lan dina kang dianggep penting ing negaranagara iku.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.indonesianewsonline.com/prangko/stamps/koleksi.htm indonesianewsonline.com](dipunundhuh tanggal 17 Juni 2011)</ref>
 
==Chatetan suku==
{{reflist}}
 
[[Kategori: Pos]]
 
 
{{stub}}
[[Kategori: Pos]]
63.083

besutan