Pound sterling: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
Valuta Pound sterling iku valuta paling tuwa ing donya sing wis ana lan ora malèh wiwit 600 taun kepungkur. Tembung "pound" lan "sterling" dhéwé ngrujuk ing logam [[perak]] kang boboté sa[[pound]] sing dipigunaaké minangka nilai pambandhing valuta kasebut. Ing zaman modhérn, nilai Pound Sterling ora dikaitaké manèh karo nilai perak ing bobot tinentu - nanging ditemtokaké déning mékanisme pasar adhedhasar panawaran lan panyuwunan. Pihak sing paling nduwèni tanggung waler marang sirkulasi lan nilai ijol Pound Sterling ya iku [[Bank of England]] minangka bank sentral.
 
Britania Raya iku anggota [[Uni Éropah]], nanging ora migunaaké [[Euro]] minangka valutané, sawisé referendum sing dileksanakaké ngindhikasi kaengganan pedunungpadunung negaranagara iki kanggo migunaaké valuta Euro. NegaraNagara Uni Éropah liyané sing ora migunaaké Euro ya iku [[Denmark]] lan [[Swedia]].
 
{{Commons|British pound}}
63.840

besutan