Eutanasia: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (gawé using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
'''Eutanasia''' ([[Basa Yunani]]: ευθανασία -ευ, ''eu'' kang tegese "apik", lan θάνατος, ''thanatos'' kang ateges kepatèn) yaiku praktik panjabutan panguripan [[manungsa]] utawa [[kewan]] kanthi cara kang dianggep ora nuwuhake rasa lara utawa nuwuhake rasa lara kang minimal, biyasane ditindakake kanthi cara menehi suntikan kang bisa gawé mati.
 
Aturan [[hukum]] ngenani prakara iki beda-beda ing saben negaranagara lan kerep owah manut pangowahan [[Norma (sosiologi)|norma-norma]] [[budaya]] lan cawisan perawatan utawa tindakan [[medis]]. Ing saperangan negaranagara, eutanasia dianggep [[legal]], dene ing negaranagara-negaranagara liyane dianggep nglanggar [[hukum]]. Amarga sensitife isu iki, winatese lan prosedure kang ketat tansah ditrapake tanpa ndeleng status hukume.
 
== Terminologi ==
63.857

besutan