Segovia: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
[[Gambar:Segovia, Spain location.png|right|200px|Lokasi Segovia ing Spanyol]]
'''Segovia''' iku sawijining [[kutha]] ing [[Spanyol]]. Dunungé ing bagéan tengah, yaikuya iku ing wewengkon otonomi [[Castile Leon]], [[Spanyol]]. Ing taun [[2003]], kutha iki nduwèni padunung 54.945 jiwa jroning wewengkon kang jembaré 163,6 km². Kutha iki ndarbèni angka kapadhetan padunung 340,1 jiwa/km². Kutha iki dumunung ing bagéan lor kutha [[Madrid]].
 
Jeneng Segovia dijupuk saka jeneng '''Šiqūbiyyah''' ([[Basa Arab|Arab]]: شقوبية). Sawetara wangunan kuno ing Segovia ditetepaké minangka [[Situs Warisan Donya UNESCO]] ing taun [[1985]].
18.000

besutan