Jaringan Méristem: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (Bot: Nyingkiraké zh,pl,fr,ko,es,af,it,gl,et,id,de,ja,simple,nl,ar,sv,pt,eo,ru,en,sr,th,ca,uk,cs,io,bg,lt (strongly connected to jv:Méristem Primèr))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
 
[[image:Meristemo apical 1.jpg|thumb|250px|Méristem apikal]]
'''Jaringan Méristem''' yaikuya iku jaringan aktif kang ngasilna [[sél]]-sél anyar kanggo pertumbuhan saengga [[tanduran]] bisa dadi gedhé. <ref name="buku1">{{id}}(Lestari, E.S., Kistinnah I.(2009)." Biologi 2 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MAKelas XI (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.33)</ref> Thukulé tanduran (cilik dadi gedhé lan endhék dadi dhuwur) iku disebabna anané aktivitas pembelahan ing [[jaringan tanduran]]. <ref name="buku1"/> Jaringan méristem iku duwé sifat antara liya kasusun saka sél-sél nom ing fase pembelahan lan pertumbuhané. <ref name="buku1"/> Ing jaringan méristem, biasané ora ditemokna anané ruang antar sél diantarané sél-sél méristem. <ref name="buku1"/> Sél-sél méristem bentuké [[bunder]], [[lonjong]], utawa [[poligonal]] kang dhindhing sélé tipis. <ref name="buku1"/> Saben sélé duwé akéh [[sitoplasma]] lan duwé siji utawa luwih [[inti sél]]. [[Vakuola]] sél ing sél-sél méristem iku cilik banget lan kadhang ora ana. <ref name="buku1"/>
*Didhasarna mara letaké, méristem iku ana: <ref name="buku2">{{id}}(Lestari, E.S., Kistinnah I.(2009)." Biologi 2 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MAKelas XI (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.34)</ref>
**[[méristem pucuk]] (Apikal) yaikuya iku jaringan nom kang kabentuk déning sél-sél inisial kang ana ing pucuké alat-alat tanduran. <ref name="buku2"/> Tanduran bisa tambah dhuwur lan dawa merga ana méristem iki. <ref name="buku2"/>
**[[Méristem lateral]] utawa pinggir <ref name="buku2"/>
*Didhasaraké papan kedadéyané, jaringan méristem iku ana loro, yaikuya iku:
**[[Méristem Primér]] <ref name="buku2"/>
**[[Méristem Sekundér]], méristem iki asalé saka jaringan dhéwasa lan sapituruté dadi méristematis. <ref name="buku2"/> Sél-sél méristem sékundhér bentuké pipih utawa prisma kang ing tengah buku ana vakuolané. <ref name="buku2"/>
==Cathetan Suku==
{{Reflist}}
 
[[Kategori:Biologi]] [[Kategori:Jaringan]]
[[Kategori:Biologi]]
[[Kategori:Biologi]] [[Kategori:Jaringan]]
18.000

besutan