Wong Uighur: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
Suku Uighur akeh kang manggon ing [[Xinjiang]]. Kurang luwih 80% saka suku Uighur ana ing panggon kang arane [[Tarim Basin]].
 
Glepung [[gandum]], [[sega]] lan [[jagung]] iku panganan pokoke suku Uighur.<ref name="QSX"/> Suku Uighur iki seneng masak. Ana warga Uighur kang seneng karo teh susu lan jagung kang diopen utawa ''cakes'' kang digawé saka gandum. Ana uga kang wis pinter masak, yaikuya iku nggunakake glepung, gula, ndog, ''butter'' lan nyampur daging ing jerone adonan mau.<ref name="QSX"/> ''Paluo – sweet rice khas Uyghur –'' kang dimasak nganggo daging [[wedhus]], gajih wedhus, [[wortel]], [[kismis]], onion, lan [[sega]].<ref name="QSX"/> Panganan iki dadi masakan kang paling akeh disenengi suku iki.<ref name="QSX"/> Panganan iki asring dimasak nalika ana acara dina-dina kang jusus, utawa kanggo nyambut tamu.<ref name="QSX">{{id}}[http://baltyra.com/2010/09/19/56-etnis-suku-di-china-etnis-uyghur/ baltyra.com]</ref>
 
== Cathetan sikil ==
18.000

besutan