Christchurch: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (Bot: Migrating 64 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q79990 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
'''Christchurch''' iku sawijining [[kutha]] ing pesisir wétan [[Pulo Kidul]] (''South Island'') ing [[Selandia Anyar]].
 
Kutha iki éntuk jenengé saka kolese katedral ''Christ Church'' ing [[Univèrsitas Oxford]]. Jenengé jroning [[basa Maori]] yaikuya iku '''Otautahi'''. Christchurch ana ing 43°32' LS, 172°40' BT (-43.5333, 172.667). [http://earth-info.nga.mil/gns/html/cntry_files.html]
 
Nalika taun [[2004]], pendhudhuké diprakirakaké gunggungé 363.700 jiwa.
Nalika tanggal [[4 September]] [[2010]], [[lindhu Canterbury 2010|lindhu]] mawa kekuwatan 7.1 [[skala richter]] ngguncang kutha iki jam 4.35 a.m. wektu kana. Pusat gempa ana ing 30 kilometer kidul-kulon kutha iku, pasé ing [[Darfield, Selandia Anyar|Darfield]].
 
Lan tanggal [[22 Februari]] [[2011]], lindhu ngguncang Christchurch mawa kekuwatan 6.3 skala richter. Pusat gempa ana ing sangisoré kutha kanthi kajeron 5  km. Korban jiwa mèh 200 jiwa.
 
== Pranala njaba ==
 
{{Pamérangan administratif Selandia Anyar}}
{{geo-stub|Selandia Anyar}}
 
[[Kategori:Kutha ing Selandia Anyar]]
 
 
{{geo-stub|Selandia Anyar}}
18.000

besutan