Okonomiyaki: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (Bot: Migrating 23 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q701075 (translate me))
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
[[File:Okonomiyaki-yokohama-2009.jpg|thumb|Okonomiyaki]]
{{nihongo|'''Okonomiyaki'''|お好み焼き}} yaikuya iku [[panganan]] [[Jepang]] saka bahan [[ganmdum]] kang dijeri nganggo [[banyu]] utawa [[dashi]], ditambah [[kul]], [[endhog]] [[pitik]], panganan [[laut]] utawa [[daging]] [[babi]] lan digorèng ing wajan ceper kang diarani [[teppan]].
 
Okonomiyaki mujudake sawijining panganan [[teppanyaki]] kang bisa digadho utawa minangka lawuh bareng karo sega. Okonomiyaki kerep dipangan nganggo [[sendhok]] ceper kang diarani ''kote'' (''hera'') kang uga dianggo minangka [[sodet]] nalika malik okonomiyaki.
Ing [[basa Jepang]], ''okonomi'' tegese "seneng-seneng" (kang disenengi, kang dikarepake) lan ''yaki'' tegese "panggang" (istilah "goreng" mung dianggo ing Jepang mung yen panganan digoreng nganggo [[lenga]] akeh). Padha karo jenenge, ndhuwurane (''topping'') okonimiyaki bisa diowahi miturut kasenengane wong kang arep mangan.
 
Dideleng saka cara nggawe lan bahae, okonomiyaki diperang dadi rong jinis yaikuya iku:
* Okonomiyaki cara [[Kansai]]
: Irisan [[kul]] dicampur karo adonan kayadene nalika nggawe [[puyonghai]].
: Irisan kol mung digletakake ing ndhuwur adonan kang diambakake ing panggorengan kaydene nalika nggawe [[panekuk]].
 
ę
 
[[kategoriKategori:Masakan Jepang]]
{{panganan-stub}}
[[kategori:Masakan Jepang]]
 
 
{{panganan-stub}}
ę
18.000

besutan