Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset: Béda antara owahan

c
éjaan, replaced: dokter → dhokter (6) using AWB
c (Bot: Migrating 35 interwiki links, now provided by Wikidata on d:Q152760)
c (éjaan, replaced: dokter → dhokter (6) using AWB)
| doctoral_students =
| known_for = [[major histocompatibility complex]], [[CEPH]]
| prizes = [[Bebungah Nobel Fisiologi/KedokteranKedhokteran]] taun 1980 <br>[[Penghargaan Wolf]] dalam kedokterankedhokteran (1978)
}}
 
'''Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset''' ({{lahirmati||19|10|1916}}) piyambakipun inggih punika [[imunolog]] [[Perancis]]. Piyambakipun angsal [[Bebungah Nobel Fisiologi utawa KedokteranKedhokteran]] nalika taun 1980 sesarengan kaliyan [[Baruj Benacerraf]] sarta [[George Davis Snell]] kangge panemuan kaliyan pencirian [[gen]] ingkang njangkep wonten ing [[kompleks histokompatibilitas mayor]].
 
Amargi [[Bebungah Nobel]] ingkang nate dipuncepeng sarta anugerah saking Televisi Perancis, Dausset saged ndamel Pusat Studi Polimorfisme Manungsa ([[CEPH]]) nalika taun [[1984]], ingkang saniki asmanipun sampun dipungantos dados ''Foundation Jean Dausset-CEPH''.
 
{{clr}}
{{Penghargaan Nobel dalam Fisiologi atau KedokteranKedhokteran}}
{{Penghargaan Wolf bidang KedokteranKedhokteran}}
 
{{DEFAULTSORT:Dausset, Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim}}
{{ilmuwan-stub}}
 
 
[[Kategori:Ilmuwan Perancis]]
[[Kategori:Pemenang Hadiah Nobel dalam bidang fisiologi atau kedokterankedhokteran]]
[[Kategori:Tokoh Perancis pemenang Hadiah Nobel]]
 
 
{{ilmuwan-stub}}
18.000

besutan