Nusantara: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q49332 (translate me))
c (→‎top: éjaan using AWB)
'''Nusântara''', utawa sok-sokan tinulis '''Nuswantara''' ing [[basa Jawa]], iku sawijining konsèp [[politik]]. Tembung iki kabangun saka rong tembung '''nusa''' (pulo) lan '''antara''' (liya). Ing konsep kanagaran [[Jawa]], praja Karaton dibagi dadi telu:
# [[Nagara Agung]]
# [[MancanegaraMancanagara]]
# [[Nusantara]]
<br><br>
 
'''Nagara Agung''' iku tlatah saubenging [[ibu kutha krajan]] Karaton panggonané sang Raja maréntah. '''MancanegaraMancanagara''' iku tlatah-talatah ing tanah Jawa lan saubengé sing budayané isih mèmper Nagara Agung, ing panggonané wis ing "pinggiran". Dideleng saka pojok ndeleng iki, [[Madura]] lan [[Bali]] iku tlatah "mancanegaramancanagara". Saliyane iku [[Lampung]] lan uga [[Palembang]] mbok menawa isih bisa diarani "mancanegaramancanagara".
 
Banjur '''Nusantara''' iku tlatah sajabané pangaribawa [[budaya]] Jawa, ananging (kadhang kala) isih diklaim dadi dhaérah jajahan ning endi para paguwasane kudu mbayar [[upeti]].
 
Ing kanggonan basa modèrn, tembung "Nusantara" biasané ngarani kapulowan [[Asia Kidul-Wetan]] utawa tlatah ing ngendi budaya lan basa [[Austronesia]] dilestarèkaké. Dideleng saka pojok deleng iki, [[Malaysia]], [[Filipina]] lan mbok menawa [[Taiwan]] uga kalebu tlatah Nusantara banjur [[Papuwa]] dudu maneh.
 
 
==Uga delengen==
63.801

besutan