Viking: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (Éropah using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Viking ship in Stockholms strom.jpg|thumb|210px|Kapal Viking]]
'''Viking''' inggih menikapunika [[suku bangsa]] saking [[Skandinavia]] ingkang nggadhahi padamelan minangka bakul, tani, lan ingkang paling misuwur inggih menikapunika dados perompak (asring sanget dipunlaksanakaksen nalika boten kasil anggénipun dol-tinumbas]], ingkang ing antawisipun taun [[800]] lan [[1050]] njarah, nguwaosi lan dol-tinumbas ing pesisir, [[kali|lèpèn]] lan pulo ing [[Éropah]]<ref name="internet1">{{en}}[http://www.britannica.com/eb/article-9075341/Viking Viking] dipunundhuh tanggal 10 September 2011)</ref> lan pesisir lor wétanipun [[Amérika Lor|Amérika Lèr]], sarta wewengkon sisih wétanipun Éropah ngantos dumugi [[Rusia]] lan [[Konstantinopel]]. Tiyang viking nyebat dhiri piyambakipun mawi tetembungan '''Norsemen''' (tiyang lèr]], lan sumber-sumber utami saking Rusia lan [[Bizantium]] nyebat viking kanthi tetembungan '''Varangian'''.<ref name="internet2">{{en}}[http://www.britannica.com/eb/article-9064445/Rurik Rurik as a Viking, or Varangian] dipunundhuh tanggal 10 September 2011)</ref> Tiyang Skandinavia [[modern]] ngantos samenikasapunika nyebat viking kaanthi tetembungan ''nordbor'' (tiyang lèr).<ref name="internet2"/>
 
[[Leif Eriksson]], ingkang wonten ing [[saga Islandia]] dipunpratelakaken minangka katurunan trah pangarsanipun Viking Norwegia ingkang damel perkampungan ingkang sepisanan ing [[Greenland]] watawis taun [[985]], kadosiun dados tiyang ingkang kapisan ingkang manggihi [[Amerika serikat|Amerika]] watawis taun [[1000]].<ref name="buku1">{{en}}[http://books.google.com/books?id=A6UiME-M0BYC&dq The Complete Idiot's Guide to American History By Alan Axelrod; p. 8 ISBN 0-02-864464-6]</ref> Perkampungan ingkang dipundamel kadosipun inggih menikapunika ing [[L'Anse aux Meadows]], inggih menikapunika ing [[Newfoundland]] lan [[Labrador]], [[Kanada]].<ref name="buku1"/>
 
Tetembungan ''Abad Viking'' sampun dipunanggé kanggé nyebat periode [[sajarah Skandinavia]] saking taun [[800]] ngantos dumugi [[1066]], inggih menikapunika nalika tilar donyanipun [[Harald III Sigurdsson]].<ref name="internet3">{{en}}[http://www.britannica.com/eb/article-39302/Norway The Vikings from the Norway] dipunundhuh tanggal 10 September 2011)</ref>
 
== Pranala Njawi ==
63.496

besutan