Tlaga Sarangan: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q12520436 (translate me))
c (éjaan using AWB)
| reference =
}}
'''Tlaga Sarangan''' inggih menikapunika salah satunggiling papan wisata arupi [[tlaga]] [[banyu|toya]] ingkang dumunung wonten ing sangandhaping [[Gunung Lawu]],<ref name="telaga">[http://kumpulan.info/wisata/tempat-wisata/53-tempat-wisata/120-telaga-sarangan-magetan.html kumpulan.info] (diunduh tanggal 2 Maret 2011)</ref> ugi asring sinebut [[Tlaga Pasir]]. Tlaga Sarangan menikapunika kalebet wonten ing wewengkon [[Kecamatan Plaosan]],[[Kabupaten Magetan]], [[Jawa Timur]]. <ref name="Sarang">Mardi Jawi dening Drs. Soetarno</ref> Leresipun inggih wonten ing sukunipun Gunung Lawu. Saking [[Magetan]] minggah ndeder kirang langkung 17 &nbsp;km. Menawi saking [[Tawang Mangu]] kirang langkung 15 &nbsp;km. Redinipun alus, menggak-menggok, sesawanganipun nengsemaken. Déné nginggilipunpun papan èndah menikapunika kirang langkung 12.287 m saking lumahé segara.
==Kawontenan==
Tlaga menikapunika wiyaripun kirang langkung 30 hektar lan jeronipun 28 métér.<ref name="telaga"/> “Suhu udara” antawisipun 180 C-250 C.<ref name="telaga"/> Tlaga Sarangan saged narik kawigaténanipun para wisatawan ngantos atusan èwu saben taunipun. <ref name="telaga"/> Pramila pihak [[Dinas Pariwisata]] sajakipun sengkut mbudidaya amrih Tlaga sarangan saged katingal saya nengsemaken lan narik kawigatén.<ref name="telaga"/> Tlaga Sarangan ugi nggadahi acara saben taun, kadosta [[labuh sesaji]] saben [[Jum’at Pon]] [[wulan Ruwah]], preinan sekolah ing tengah yaun, Ledug [[Sura]] 1 Muharram, lan Pesta kembang api ing malem warsa énggal.<ref name="telaga"/>
 
==Sakupenging Tlaga==
Wonten ing sakupenging Tlaga sarangan menikapunika wonten kathah papan panginepan.<ref name="Sarang"/> Ugi wonten kios-kios ingkang sadéan manéka warni oleh-oleh utawi [[cindera mata]]. <ref name="Sarang"/> Menawi ngersakaken pangunjung saged nitih jaran utawi praon ngubengi Telaga Sarangan menikapunika.<ref name="dan">[http://wisatasolo.com/wp/2008/06/cd-profil-dan-potensi-pariwisata-solo-surakarta/ Wisata Solo](diunduh tanggal 7 April 2011)</ref>
 
==Fasilitas==
Wonten ing Tlaga Sarangan menikapunika kathah fasilitas ing sampun dipun samaptakaken kadosta, warung makan, pasar wisata, panggenan parkir, mushola, lan taman.<ref name="bor">[http://www.surakarta.go.id/news/dinas.kebudayaan.dan.pariwisata.html Dinas Pariwisata Solo](diunduh tanggal 7 April 2011)</ref> Kuliner ingkang khasipun Telaga sarangan inggih menikapunika [[Sate Truwèlu]].<ref name="aw">[http://semarang.go.id/pariwisata/ Dinas Pariwisata Semarang](diunduh tanggal 7 April 2011)</ref>
 
==Mangga pirsani==
62.943

besutan