Cho Oyu: Béda antara owahan

14 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
(typo)
c (éjaan using AWB)
}}
 
'''Cho Oyu''' utawi gunung RangeCho Oyu ingkang tegesipun 'Dewi Turqoise" misuwur kanthi gunung ingkang paling inggil urutan kaping enem wonten ing donya. Papanipun manggèn wonten ing sisih kilèn saking gunung ingkang paling inggil wonten ing Donya [[Everest]] kaliyan [[Lhotse]], kaping sekawan urutan inggilipun wonten ing tlatah [[Khumbu]] [[Nepal]] sisih wétan winatesanipun[[Tibet]]. Its inggih menikapunika setunggal puncak ingkang inggil.<ref name= "internet 1">{{id}}[http://arus-nirwana.blogspot.com/2011/01/gunung-cho-oyu.html](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)</ref>
Wonten ing sisih kilènipun Cho Oyu, wonten [[Nangpa La]], menikapunika Glacier kanthi inggil kinten-kinten 19.000 kaki, menikapunika dados rute perdagangan barter antawisipun [[Khumbu Sherpa]] kaliyan [[Tibet]]. <ref name= "internet 2">{{id}}[http://highcamp.tripod.com/file/chooyu/](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)</ref>
 
[[Gambar:Cho Oyu Camp I.jpg|250px|thumb|Rute anggenipun badhe minggah dhateng gunung Cho Oyu]]
[[Gambar:Cho Oyu upper slopes.jpg|250px|thumb|Kendahan Gunung Cho Oyu menawi dipunpirsani saking inggil]]
==Cuaca==
Wonten ing ngandhap, tèmperaturipun manéka warni inggih menikapunika 27 &nbsp;° cC dumugi -7&nbsp;° C. Ingkang wonten ing nginggil kinten-kinten 16 &nbsp;° cC dumugi -23 &nbsp;° C.
 
[[kategori : gunung]]
==Cathetan Suku==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Gunung]]
63.029

besutan