Kadhaton Potala: Béda antara owahan

126 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (Meursault2004 mindhahaken kaca Kedhaton Potala dhumateng Kadhaton Potala: sithik)
c (→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:IMG 1188ex359 Lhasa Potala.jpg|thumb|250 px|Kedhaton Potala]]
 
'''Kadhaton Potala''' menikapunika satunggaling kedhaton ingkang mapan wonten ing kutha [[Lhasa]], [[Tibet]]. mliginipun wonten ing [[Bukit Merah]]. Kedhaton Potala menikapunika dalemipun [[Dalai Lama]] lan dados papan kegiatan [[agama]] ugi [[politik]]. [[Kedhaton]] menikapunika kabangun nalika [[abad]] kaping 7, lajeng dipunbangun malih ing [[abad]] kaping 17 déning Dalai Lama kaping 5 <ref name="internet1">[http://serbasembilan.com/9-istana-terindah-di-dunia], 9 istana terindah di dunia (dipun-akses tanggal 22 November 2012).</ref>.
 
Bangunan KedhatonPotala menikapunika tingkat 13 kanthi dhuwur dumugi 110 [[meter]]. Kedhaton kanthi wiyar 400 x 350 [[meter]] menikapunika kagungan langkung saking 10.0000 papan kanggé memuja, 1.000 kamar, lan 200.000 [[patung]] <ref name="internet1">[http://serbasembilan.com/9-istana-terindah-di-dunia], 9 istana terindah di dunia (dipun-akses tanggal 22 November 2012).</ref>. Wonten ing nginggiling bangunan wonten ''penangkal petir'' ingkang kadamel saking [[emas]]. Ugi wonten [[pagoda]] ingkang kalapisan [[emas]] kanthi bobot 3.724 [[kilogram]] kanthi tahta [[intan]], [[mutiara]], [[zamrud]], [[watu akik]], , lan [[watu giok]]. Kedhaton menikapunika asring sanget kenging ''petir'' lan gempa bumi ananging dumugi sakmenikasakpunika tasih jumeneng kanthi katon megah.
 
== Cathetan suku ==
63.851

besutan