Pendak pindho: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
{{inuseuntil|28 februari 2013}}
 
'''Pendhak pindho''' menikapunika pétangan wekdal ingkang dangunipun [[kalih]] [[tahun]] ingkang wonten ing [[kalènder]] utawi [[tanggalan]] [[Jawi]]. Pendhak pindho menikapunika salah satunggaling [[adicara]] kanggé mengeti tiyang ingkang sampun sédo kalih tahun kepengker.
[[Adicara]] Pendhak pindho utawi wonten ugi ingkang mastani ''mendhak pindho''' menikapunika taksih kathah ingkang nglampahi, mliginipun wonten ing wilayahwewengkon [[Yogyakarta]] lan [[Jawa Tengah]]. Padatanipun wonten ing adicara '''pendhak pindho''' menikapunika ngawontenaken [[gendurèn]]an utawi [[bancakan]] minangka ndedonga kanggé ingkang sampun sedo menikapunika. Ingkang kagungan damel mendhak pisan padatanipun ngundang tangga teparo supados sesarengan ndedonga lan pandom [[bancakan]].
 
{{Rintisan}}
 
[[Kategori:budayaBudaya]]
[[Kategori:Jawa]]
 
 
{{Rintisan}}
63.029

besutan