Rudolf Otto: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: doktor → dhoktor (2) using AWB)
c (éjaan using AWB)
}}
 
'''Rudolf Otto''' ([[25 September]] [[1869]] - [[6 Maret]] [[1937]]) inggih menikapunika satunggalipun [[teologi|teolog]] [[Protestan]] lan [[pakar]] [[perbandingan agama]] ingkang misuwur. Panjenenganipun asalipun saking [[Jerman]].<ref name="internet1">{{en}}[http://www.amazon.com/God-Man-History-Eliezer-Berkovits/dp/9657052157 God, Man and History] dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011)</ref>
 
==Gesangipun==
Otto dipunlairaken ing Peine caket kaliyan [[Hanover]]. Panjenenganipun sinau ing Gymnasium Adreanum ing Hildesheim lajeng nglajengaken studinipun ing Universitas [[Universitas Erlangen|Erlangen]] lan [[Georg-August-Universitat Gottingen|Göttingen]].<ref name="internet1"/> Saking universitas menikapunika Otto pikantuk gelar dhoktor (kanthi [[disertasi]] babagan [[Luther]]) lan [[habilitasi]]nipun babagan [[Kant]].<ref name="internet1"/> Taun [[1906]], Otto angsal gelar [[profesor]] luar biasa, lan taun [[1910]] Otto pikantuk gelar [[dhoktor kehormatan]] saking [[Universitas Giessen]].<ref name="internet1"/> Taun [[1915]], panjenenganipun dados profesor jangkep ing [[Universitas Breslau]], lan ing taun [[1917]], ing Sekolah Teologi [[Universitas Marburg]], ingkang ing wekdal menikapunika dados salah satunggalipun [[seminari]] [[Protestan]] ingkang paling misuwur ing donya.<ref name="internet1"/> Sanajang Otto pikantuk undhangan sanesipun, Otto tetep manggen ing Marburs ngantos tilar donya. Panjenenganipun pensiun taun [[1929]] lan tilar donya wolung taun salajengipun, kadosipun amargi [[infeksi]] [[malaria]].<ref name="internet1"/> Panjenenganipun dipunmakamaken ing [[Marburg]].<ref name="internet1"/>
 
==Karya-karyanipun Otto==
Karya Otto ingkang misuwur inggih menikapunika [[The Idea of the Holy]] (Gagasan tentang Yang Kudus) (terbit sepisanan taun [[1917]] minangka ''Das Heilige''), inggih menikapunika salah satunggalipun buku teologi Jerman [[abad ke-20]] ingkang paling sukses.<ref name="buku1">{{en}}[Lindsay Jones. 2005. ''Encyclopedia Of Religion: Second Edition''. Thomson Gale. ISBN
0028657438]</ref>
 
63.227

besutan