Kolésterol: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: sehat → séhat using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: sehat → séhat using AWB)
Kolesterol bisa digawé kanthi cara sintetik. Kolesterol sintetik saiki wiwit ditrepké ing ''teknologi layar lebar'' ([[billboard]]) sebagai alternatif [[LCD]].<ref>Eric Pfanner. ''A place where cholesterol is welcome: in billboards''. The New York Times edition in [[Süddeutsche Zeitung]]. Jan. 8, 2007.</ref>
 
Dhuwuré kadar kolestrol ing jero awak dadi pemicu metuné werna penyakit. Pola mangan sehatséhat minangka faktor utama kanggo nyingkiri babagan iku. Ananging, ora kabéh kolestrol duwé dampak ''buruk'' kanggo awak. Namung kolestrol kang kalebu kategori [[Lipoprotein densitas cendhak|LDL]] waé kang ''berakibat'' buruk éwondéné jenis kolestrol [[Lipoprotein densitas tinggi|HDL]] minangka kolestrol kang bisa ''melarutkan'' kolestrol jahat ing jero awak. Batas normal kolesterol ing jero awak ya iku 160–200&nbsp;mg. Kadar kolesterol kang dhuwur bisa dimudhunké nganggo [[simvastatin]].<ref>{{en}}{{cite web
| url = http://emedicine.medscape.com/article/209179-overview
| title = Factor XIII
18.000

besutan